Євросоюз профінансує відкритий конкурс на посади прокурорів

Дата: 07 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

У відкритому конкурсі зможуть брати участь і колишні прокурори, але вони не матимуть жодних преференцій.

Як зазначено на сторінці Представництва Євросоюзу в Україні, у рамках проекту “Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні”, що фінансується ЄС, буде надано необхідні кошти і допомогу фахівців для проведення всеукраїнського конкурсу з конкурентного найму голів і заступників голів місцевих прокуратур.

Такий конкурс вперше в Україні відбудеться в рамках реалізації нового Закону про державну прокуратуру, який був позитивно оцінений Венеціанською комісією і набув чинності 15 липня.

Відкритий конкурс складатиметься, зокрема, з таких тестів: на професійне знання і загальні навички; також проводитимуться психометричні тести та індивідуальні інтерв’ю“, – йдеться у повідомленні.

Подавати заявки можуть і колишні прокурори, але вони не матимуть жодних преференцій.

Відкритий, прозорий і заснований на заслугах відбір голів місцевих прокуратур і їх заступників є ключовим елементом цієї реформи. Її результатом стане незалежна і неупереджена служба, яка зміцнить здатність України гарантувати дотримання верховенства права і поліпшить боротьбу проти корупції“, – зазначив заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Томас Фреллесен

Нагадаємо,  експерти, громадські діячі, адвокати, народні депутати, журналісти оприлюднили звернення, у якому закликали повністю оновити судову систему шляхом проведення прозорого і чесного конкурсу на кожну суддівську посаду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter