Євросоюз вимагає звільнити затриманих у Білорусі журналістів

Дата: 08 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Мінськ звільнити затриманих журналістів.

Про це йдеться в листі прес-секретаря Могеріні білоруській редакції Радіо Свобода.

У заяві, зокрема, йдеться, що Брюссель отримав повідомлення про обшуки та арешти журналістів у низці незалежних ЗМІ в Білорусі.

“Такі дії суперечать заявленій Білоруссю політиці демократизації і її міжнародним зобов’язанням. Повага основних прав і свобод, включаючи свободу вираження і свободу ЗМІ, повинна бути збережена. Ми приєднуємося до закликів звільнити затриманих”, – йдеться в заяві.

Сьогодні в Білорусі продовжилися затримання журналістів у рамках “справи “БелТА” про незаконний доступ до платної інформації. Правоохоронці затримали чотирьох журналістів видання Realt.by та іншого видання, прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Вранці 7 серпня співробітники Слідчого комітету обшукали офіси інтернет-порталу Tut.by і інформаційного агентства БелаПАН, а також у квартирі журналістів цих компаній. Журналістів цих видань затримали.

Слідчий комітет Білорусі заявив, що розслідує кримінальну справу за статтею про “несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації”. Раніше державне інформаційне агентство “БелТА” заявило про збої під час здійснення доступу до інформації для передплатників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter