Європарламент відправить консультантів у Верховну Раду

Дата: 04 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Європейський парламент відправить до України місію, яка оцінить, що необхідно зробити для підвищення інституційної спроможності Верховної Ради.

Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради.

Ірландський політик Пет Кокс очолить Місію з оцінки потреб. Раніше він разом з колишнім президентом Польщі Олександром Кваснєвським домагався звільнення з в’язниці колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Місія прибуде в Україну у вересні і буде працювати протягом трьох місяців. Вона діятиме в рамках Меморандуму між Верховною Радою та Європарламентом. В українському парламенті почне роботу спеціальна координаційна група, яка буде взаємодіяти з місією. Координувати її буде спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Для якісної взаємодії з Місією працюватиме спеціальна координаційна група, яка буде створена у Верховній Раді, і я персонально буду координувати цю роботу“, – заявив спікер українського парламенту.

Як відомо, 3 липня Володимир Гройсман та президент Європейського парламенту Мартін Шульц підписали меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою та Європарламентом, а також про спільні рамки парламентської підтримки і підвищення інституційної спроможності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter