Європарламент схвалив безвізовий режим для України

Дата: 06 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Європейський парламент сьогодні на пленарній сесії проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

За затвердження проекту законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги, проголосував 521 депутат Європарламенту, повідомляє “Європейська правда”.

75 депутатів проголосували проти, 36 утрималися.

Напередодні, 5 квітня, у Європарламенті відбулися дебати з українського питання. Представники ключових фракцій ЄП (ЄНП, соціал-демократи, АЛДЄ, “зелені”, консерватори) заявили, що Україна, на їхню думку, “заслуговує на скасування віз”.

Водночас представники праворадикальних фракцій та неофашисти виступили проти схвалення даного рішення.

Після голосування в Європарламенті український безвіз мають 26 квітня схвалити посли ЄС і 11 травня Рада ЄС. У разі схвалення за попереднім графіком підписання договору про безвізовий в’їзд відбудеться 15 травня, його публікація 22 травня. А набрати чинності безвіз для України орієнтовно зможе 11 червня.

Нагадуємо, що подорожувати Європою без віз зможуть лише володарі біометричного закордонного паспорта. Навіть після запровадження безвізового режиму українці не матимуть права не працювати в ЄС без робочої візи і мають дотримуватися так званого “правила 90 днів” (перебування в Шенгені не більше 90 днів на кожні 180 днів).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter