Європарламент хоче закликати дипломатів до бойкоту ЧС у Росії

Дата: 11 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Європарламент готується схвалити резолюцію, де закличе до дипломатичного бойкоту чемпіонату світу з футболу в Росії.  

Про це у Twitter повідомив журналіст “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк.

Фрагмент плакату на бойкот чемпіонату авторства Андрія Єрмоленка

14 червня, у день відкриття фіналу чемпіонату світу, у Європарламенті мають пройти дебати і голосування щодо резолюції про права людини в Росії. Окрім питань дотримання прав людини та дипломатичного бойкоту чемпіонату, парламентарі хочуть також обговорити питання українського політв’язня Олега Сенцова.

“Європейський парламент, швидше за все, закличе до дипломатичного бойкоту чемпіонату світу – 2018 у резолюції щодо прав людини в Росії”, – зауважив Джозвяк у своєму дописі у Twitter.

Нагадаємо, що чемпіонат світу з футболу ФІФА стане 21-м в історії. Фінальний етап пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року в Росії. З критикою проведення свята в РФ неодноразово виступали активісти, культурні діячі та політики.

Нещодавно київський художник Андрій Єрмоленко, який є автором популярної проукраїнської символіки, намалював антиагітаційні плакати чемпіонату світу з футболу, який має відбутись у Росії влітку 2018 року. Після розміщення малюнків у Facebook мережа заблокувала спочатку один з його постів, а потім і його акаунт цілком.

На своїх плакатах художник нагадує про катастрофу рейсу MH17, тортури поліцейських, репресії щодо політв’язнів, війну в Сирії та інше. На плакатах присутні колючий дріт, черепи та закривавлений “Забивака” – талісман російського чемпіонату.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter