ЄС закликав негайно звільнити Гриба

Дата: 25 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Європейський Союз очікує від Росії негайного звільнення українського політв’язня Павла Гриба, якого в РФ незаконно засудили до шести років в’язниці.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Зовнішньополітична служба ЄС у такий спосіб відреагувала на визнання Верховним судом Росії законним вироку щодо Гриба. 

“Європейський Союз підтверджує своє очікування негайного звільнення Павла Гриба. Пан Гриб страждає на дуже серйозне захворювання, яке може стати небезпечним для життя в будь-який момент”, – йдеться в повідомленні. 

Також у ЄС нагадали про важкий стан Гриба та те, що Росія не дозволила йому побачитись із лікарями:

“Ми очікуємо, що йому без затримок буде негайно надано доступ до спеціального медичного лікування”.

Також у заяві згадують інших політв’язнів та полонених моряків, яких Росія незаконно утримує у себе. Всіх їх також вимагають негайно звільнити. 

Як відомо, Павло Гриб – 20-річний син ексофіцера Держприкордонслужби України. У серпні 2017 року він зник у білоруському Гомелі. Пізніше його знайшли в СІЗО в російському Краснодарі. Російські силовики обвинуватили хлопця в підбурюванні до підриву школи, яке буцімто виявили в його спілкуванні з онлайн-подругою. Йому інкримінують скоєння злочину за статтею про тероризм.

Наприкінці березня Північно-Кавказький окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив його до шести років колонії загального режиму, незважаючи навіть на тяжкий стан здоров’я хлопця, про який неодноразово повідомляла українська Омбудсман Людмила Денісова, його родичі та адвокати. Так, наприкінці січня хлопцю вчергове стало погано прямо посеред засідання суду. Медики зробили йому укол, але суддя вирішив продовжувати слухання. Докладно про проблеми Гриба розповів український лікар Василь Притула. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter