Jerry Heil презентувала соціальне відео щодо захисту та повернення викрадених українських дітей додому

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Співачка та авторка пісень Jerry Heil презентувала новий трек під назвою “All eyes on kids”. Ця пісня є закликом до світової спільноти звернути увагу на трагедію українських дітей, яких незаконно депортували російські окупанти.

Про це пише Divoche.media.

“Історій про викрадених Росією українських дітей – десятки тисяч, але додому повернулося лише 388. Боляче усвідомлювати, що ця тема залишається майже непомітною в інформаційному просторі, як в Україні, так і в світі”, – зазначила артистка.

Співачка підкреслила, що всі розуміють: майбутнє країни залежить від дітей. Росія, за її словами, усвідомлює це і тому цинічно викрадає їхнє дитинство, вивозячи на свою територію та до тимчасово окупованих населених пунктів, намагаючись у такий спосіб позбавити Україну її майбутнього. Тож Jerry Heil вважає, що необхідно говорити, кричати й співати про цю проблему, робити все можливе, щоб світ знав, обговорював її і допоміг повернути кожну дитину додому.

Разом з піснею співачка випустила соціальне відео, яке сама зрежисувала. Головною героїнею відео виступила 14-річна Кіра Обедінська з Маріуполя. Кіра втратила матір у ранньому дитинстві та жила з батьком, Євгеном Обедінським, колишнім капітаном збірної України з водного поло. Під час повномасштабного вторгнення родина перебувала в Маріуполі, де під час одного з обстрілів російських окупантів батько Кіри загинув. Дівчинка намагалася втекти з міста, але підірвалася на розтяжці. Зрештою її викрали окупанти та вивезли до тимчасово захопленого Донецька, але завдяки зусиллям дідуся дівчини Кіру вдалося повернути до України.

Пісня “All eyes on kids” уже доступна для прослуховування на всіх музичних платформах, а соціальне відео можна знайти на ютуб-каналі Jerry Heil.

Нагадаємо, що Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець зазначав: представники міжнародних організацій та країн-партнерів мають сприяти комунікації між представниками України та РФ щодо ефективного, безпечного та безумовного повернення в Україну всіх дітей, депортованих до Росії.

У червні цього року Головне управління розвідки Міністерства оборони України запустило новий портал під назвою “Війна та санкції: Викрадачі дітей”. На ресурсі міститься інформація про 245 громадян Росії та Білорусі, причетних до незаконної депортації українських дітей під час російського вторгнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter