Екс-голова КМДА не вважає себе винним у розгоні Майдану

Дата: 20 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

У судовому засіданні по справі екс-голови КМДА Олександра Попова оголошено перерву до 15 травня. Попов не збирається відшкодовувати потерпілим збитки та планує звертатися до Європейського суду.

Як повідомляє “Укрінформ“, сьогодні у Шевченківському райсуді Києва у справі Олександра Попова заслухали майже 20 заяв потерпілих, після чого головуючий суддя Оксана Хардіна оголосила перерву в засіданні до 15 травня.

У зв’язку з обмеженим часом суддів, які зайняті й у інших справах, суд ухвалив відкласти судове засідання з повідомленням всіх осіб на 15 травня на 9 годину ранку“, – сказала Хардіна.

Попов після суду сказав, що в разі визнання винним не буде сплачувати позовну суму.

Я співчуваю потерпілим, але злочину я не скоював. У тому випадку, якщо суд доведе мою провину, – а я чомусь впевнений, що це буде так – сплачувати матеріальні і моральні претензії я не збираюсь. Думаю, що рішення по відношенню до мене буде політичним, тому вже готуюсь відстоювати свою невинність у європейських судових інстанціях“, – заявив він.

До суду надійшло 44 цивільних позови потерпілих на суму майже 23 мільйони гривень.

Як відомо, досудовим слідством Генпрокуратури Попову інкримінують пособництво правоохоронцям, які 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві жорстоко побили 84 активістів. Його звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинених за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter