Екс-депутат Алуштинської міськради Степанченко заявив про тортури в ізоляторі

Дата: 18 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

“Верховний суд” Криму залишив у силі рішення про утримання колишнього депутата окупаційної влади з Алушти Павла Степанченка в СІЗО. Під час засідання підсудний заявив, що в ізоляторі тимчасового утримання в Алушті його катували – закривали в камері з великою кількістю хлорного розчину для дезінфекції.

Про це повідомляє Громадське радіо.

“Прибігає начальник, починають мені руки крутити, голого, роздягненого, босоніж завели в камеру для хворих на туберкульоз, камеру №6. Я зайшов, двері закрили. Там були всі мої особисті речі, облиті хлоркою. У мене від цього почали пекти очі і так далі. Я приїхав у СІЗО, відразу написав заяву про злочин”, – розповів Павло Степанченко.

Також він вимагає від суду направити заяву в прокуратуру про неналежні умови утримання осіб, які очікують розгляду своїх справ. За інформацією Степанченка, прибулі на суд під конвоєм чекають виклику на засідання в підвальному приміщенні, стоячи в кам’яних мішках. Їжу та воду в день засідання їм не надають, заявив Степанченко.

Нагадаємо, редактора місцевого видання “Твоя газета” Олексія Назімова й депутата російської міськради Алушти Павла Степанченка затримали 4 жовтня 2016 року за підозрою в комерційному підкупі й посередництві. За версією слідства, Назімов вимагав гроші у представника Алуштинської організації “Единой России” за нерозголошення відомостей, що ганьблять членів цієї партії.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов’язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою).

Згодом справу перекваліфікували за статтею 163 Кримінального кодексу Росії (“Вимагання”).

Як повідомлялося раніше, 15 січня Олексій Назімов оголосив голодування через відмову у відвідуванні лазні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter