Екс-бійці “Торнадо” отримали тривалі тюремні ув’язнення

Дата: 08 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Оболонський райсуд Києва засудив екс-командира розформованої роти МВС “Торнадо” у Луганській області Руслана Онищенка, його заступника Миколу Цукура. Засуджені також ще шість співробітників підрозділу до тривалих термінів позбавлення волі.

Як повідомляє ВВС Україна, Руслану Онищенку суд присудив 11 років ув’язнення, Миколі Цукуру – 9 років. Громадянин Білорусі Данило Ляшук отримав до 10 років в’язниці, Ілля Холода – до 9,5 років.

Окрім того, екс-бійців Бориса Гульчука, Максима Глєбова, Микиту Куста засудили до дев’яти років в’язниці, а Анатолія Пламадяла – до восьми років позбавлення волі.

П’ять років в’язниці, із випробувальним терміном отримали бійці Юрій Шевченко, Роман Іваш, Андрій Демчук та Микита Свиридовський.

У червні 2015 року в Луганській області затримали і заарештували восьмеро людей, семеро з яких були бійцями “Торнадо”. Їх підозрювали, зокрема, у створенні злочинної організації, викраденнях і катуваннях.

У липні торік колишнього бійця роти “Торнадо” засудили до шести років ув’язнення за зґвалтування жінки на Луганщині.

На попередніх засіданнях над бійцями були сутички між активістами, які прийшли підтримати “торнадівців”, і поліцією. У правоохоронців кидали шини і пакети з борошном.

Засідання по “справі торнадівців” відбувались у закритому режимі “у зв’язку з дослідженням обставин злочину проти статевої свободи та статевої недоторканості, необхідності запобігання розголошення обставин, які принижують гідність особи потерпілих, якими є катування, необхідності забезпечення безпеки потерпілих та свідків”.

МВС розформувало роту патрульної служби міліції особливого призначення “Торнадо” у 2015 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter