Ізраїльтянина звинуватили в сексуальних домаганнях через твіт про дружину колишнього прем’єра

Дата: 06 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

В Ізраїлі в сексуальних домаганнях звинуватили чоловіка, який у твіттері погрожував зґвалтувати дружину колишнього прем’єр-міністра Сару Нетаньяху.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Сара Нетаньяху. Фото: Olivier Fitoussi / Flash90
 
Звинувачення висунули щодо 55-річного мешканця міста Гіватаїм Боаза Дрорі, який у 2019-му зробив допис у власному мікроблозі, що читали близько тисячі людей. У публікації, яка отримала 22 лайки, 23 коментарі та вісім ретвітів, він фактично погрожував зґвалтувати дружину прем’єр-міністра заради нації, бо він є “справжнім патріотом”. 

У законодавстві Ізраїлю подібні дописи в інтернеті підпадають під юридичне визначення сексуального домагання. В обвинувальному висновку щодо Дрорі йдеться, що чоловік сексуально домагався Нетаньяху, звертався до неї з презирством, принижував її сексуальність та стать.

Після першого допиту підозрюваного, влітку 2020-го, Біньямін Нетаньяху, який тоді був головою уряду, звинувачував генерального прокурора в ігноруванні погроз на адресу сім’ї прем’єра. Прокурор, своєю чергою, відповідав, що для таких тверджень підстав немає.

Сама ж Сара Нетаньяху в інтерв’ю розповідала, що зазнала сексуального насильства з боку протестувальників, які під час демонстрації проти її чоловіка використовували кулі у формі статевих органів.

Нагадаємо, що 13% українців особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. Водночас трохи менш ніж половина жертв харасменту, серед яких значно переважають жінки, не зверталися по допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter