Ізраїльський суд зобовʼязав надати всім українським біженцям посвідки на постійне проживання

Дата: 07 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Суд Тель-Авіва постановив, що Міністерство внутрішніх справ повинне видати візу “Алеф-5” усім українським біженцям в Ізраїлі.

Про це пише ізраїльська газета Makor Rishon.

Фото: AFP

Віза “Алеф-5” надає статус тимчасового жителя з правом на працевлаштування, медичне обслуговування, освіту тощо.

Рішення схвалила суддя Міхаль Агамон-Гонен, яка спеціалізується на справах біженців та шукачів притулку. Вона зазначила, що влада не змогла визначити політику щодо українських біженців майже два роки, і тому суд змушений був втрутитися.

Агамон-Гонен зобовʼязала Управління в справах іммігрантів упродовж місяця видати всім українським біженцям в Ізраїлі вищезгадану візу та опублікувати це рішення на офіційному сайті.

Станом на серпень 2023 року в Ізраїлі проживали понад 14 тисяч біженців з України. Після нападу “Хамасу” понад дві тисячі українців звернулися, щоб евакуюватися з країни та Смуги Гази. Трьома евакуаційними рейсами Ізраїль покинули 436 громадян України.

Нагадаємо, що в січні 2024 року українцям в Ізраїлі місцева влада продовжила дозвіл на перебування в країні до кінця поточного року. 

За інформацією місцевих ЗМІ, Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю продовжило до 31 грудня 2024 року чинний колективний захист від депортації для громадян України, які перебувають на території країни та прибули до сюди легально. Попереднє розпорядження щодо цього діяло до 31 січня 2024 року.

Також на початку січня поточного року ізраїльський уряд ухвалив рішення щодо продовження надання всебічної допомоги українським біженцям, які приїхали до країни, рятуючись від повномасштабної війни з РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter