Із Гірника на Донеччині евакуювали шестеро дітей з родинами

Дата: 07 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

З міста Гірник Покровського району на Донеччині екіпаж поліції під прицілом російського дрона вивіз дві родини: багатодітну сім’ю, в якій виховують п’ятьох дітей, а також 4-річну дівчинку з мамою.

Про це повідомила поліція Донецької області.

Фото: Поліція Донеччини

“Лінія фронту стає все ближче. Ворог б’є по місту зі ствольної артилерії та касетними боєприпасами. Активізувалася ворожа авіація, кількість жертв внаслідок обстрілів зросла. Проте у Гірнику лишається ще багато людей”, – розповів офіцер поліції громади Костянтин Туницький, який разом з групою “Білий янгол” допомагає людям виїхати з-під вогню.

Постійні обстріли містечка армією РФ змусили покинути свою домівку багатодітну родину, в якій підростають четверо дівчат від 5 до 15 років і дворічний хлопчик. Під час зборів над евакуаційними авто завис ворожий дрон, який щосекунди міг завдати удару. Поліціянти швидко посадили людей до бронекапсули та покинули небезпечну локацію. Із собою сім’я забрала домашніх улюбленців. Наразі малеча та батьки – у безпеці.

Евакуюватися з Гірника також вирішила місцева мешканка зі своєю 4-річною донькою Віолетою, бо дитина дуже лякалася вибухів. Ворожі удари родині доводилось перечікувала у власному будинку.

Евакуація з небезпечних районів здійснюється безплатно. Для отримання консультації щодо виїзду до безпечних регіонів можна звертатися на гарячу лінію Донецької ОВА за номером 0 800 408 911. Також можна повідомити про бажання евакуюватися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548 або написати через месенджери вотсап / телеграм / вайбер на номер (096) 078-84-33.

Нагадаємо, у звʼязку з безпековою ситуацією примусову евакуацію дітей збираються здійснити з 31 населеного пункту в Покровському та Краматорському районах Донецької області. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter