В івано-франківському спортзалі розмістили гомофобну табличку. У “КиївПрайді” відреагували

Дата: 25 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Адміністрація івано-франківського спортзалу “Hazard Gym” розмістила табличку на якій написано, що спортивний інвентар можна “не прибирати вагітним жінкам, а також особам з нетрадиційною сексуальною орієнтацією”. 

Про це повідомляє громадська організація “КиївПрайд”.

Джерело: facebook.com/kyivpride

Там повідомили, що спочатку на табличку в спортзалі звернула увагу їхня підписниця, яка попросила працівників спортзалу зняти її. До її прохання ніхто не дослухався.

У громадській організації наголосили, що текст на табличці містить гомофобну риторику.

По-перше, сам вираз нетрадиційна сексуальна орієнтація є гомофобним, бо гомосексуальність цілком традиційна сексуальність. По-друге, тут гомосексуальних людей порівнюють з вагітними жінками, підіграючи стереотипу про фемінність, а отже, слабкість геїв“, – йдеться у повідомленні.

На заклики прибрати табличку у спортзалі відповіли, що “не бачать у ній нічого принизливого ні для вагітних жінок, ні для секс-меншин”. Крім того, адміністрація вважає, що у своєму клубі власники мають право “встановлювати свої правила”. 

“Ми розмістили цю історію у себе в сторіз і багато наших підписниць прийшли в коментарі до спортзалу з вимогою прибрати гомофобний напис. Спортзал спочатку видаляв коментарі, а згодом і зовсім їх закрив”, – наголосили в ГО.

Разом з тим у “КиївПрайд” наголосили, що аргумент “наш простір – наші правила” не працює, бо законодавство країни вище, ніж внутрішні розпорядки бізнесів. 

У громадські організації зазначили, що гомофобія може впливати на здоровʼя та добробут людей, що стикаються з нею. Крім того, вона може призвести до насильства й наруги над людьми на основі їхньої сексуальності або гендерної ідентичності.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року ГО “КиївПрайд” та Український центр соціального прогнозування провели соціологічне дослідження серед людей, які поширюють мову ворожнечі щодо ЛГБТ-людей у соцмережах, та сформували портрет типової гомофобної особи в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter