Італійський суд виправдав чоловіка за домагання до школярки, оскільки це “тривало менше 10 секунд”

Дата: 14 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В Італії суд виправдав шкільного сторожа у справі про домагання до 17-річної школярки. На переконання суддів, те, що сталося, не є злочином, тому що тривало менш як 10 секунд. Таке рішення викликало обурення та критику італійців у соцмережах.

Про це пише BBC.

Фото: Depositphotos

Так, інцидент стався у квітні минулого року. Школярка разом зі своєю подругою підіймалася сходами та відчула, як з неї спадають штани, а чиясь рука торкається її сідниць та спідньої білизни. 

“Люба, ти ж знаєш, що я пожартував”, – сказав 66-річний шкільний сторож Антоніо Авола, коли дівчина обернулася.

Після цього вона звернулася до поліції. Сторож визнав, що мацав дівчину без її згоди, але повторив, що це був “жарт”.

Римський прокурор вимагав засудити чоловіка до трьох із половиною років увʼязнення, однак суд вирішив виправдати його, бо домагання “не тривало надто довго”.

Потерпіла школярка сказала, що почувається “подвійно зрадженою” з боку школи й суду. На її думку, рішення суддів може відлякати постраждалих від сексуального насильства і вони не будуть звертатися до суду, щоб притягнути злочинців до відповідальності.

 

На тлі рішення суду в соцмережах з’явився тренд palpata breve (нетривале обмацування): італійці публікують відео, на яких вони мовчки дивляться в камеру й торкаються себе впродовж 10 секунд. Відео підписують хештегом #10secondi. Так вони прагнуть показати, наскільки тривалими насправді можуть бути 10 секунд.

До тренду приєдналися й відомі італійці, зокрема актор телесеріалу “Білий лотос” Паоло Каміллі.

Нагадаємо, що у 2021 році уряд Іспанії ухвалив законодавчу ініціативу, яка визначає секс без згоди як зґвалтування та посилює покарання за сексуальні домагання, зокрема на вулиці. 

Законопроєкт відомий під назвою “Тільки так, означає так”. Ініціатива стосується, крім того, посилення покарання за сексуальні домагання на вулиці, калічення жіночих геніталій та переслідування. Їх визначають як кримінальні злочини, тоді як раніше їх кваліфікували як провину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter