Італійський співак позиватиметься проти України в ЄСПЛ

Дата: 20 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Відомий італійський співак Аль Бано позиватиметься до ЄСПЛ, щоб скасувати заборону на в’їзд до України, яку наклало Міністерство культури. 

Про це повідомляє Харківська правозахисна група.

Чиновники міністерства назвали Бано особою, що створює загрозу для національної безпеки країни, через його заяви щодо президента РФ Володимира Путіна. Співак в одному зі своїх інтерв’ю назвав його великим політиком, який демонструє свою цінність у питаннях щодо України, також висловлюючи свою підтримку анексії Криму Росією.

Адвокат італійця, Крістіано Магалетті, вже заявив про намір вжити “найрішучіших заходів” та позиватися проти України до ЄСПЛ.

“Ми дійдемо до Страсбурга, бо це небезпечний прецедент. Аль Бано – людина світу, друг для всіх і повинен мати право їздити до України”, – заявив він. 

У свою чергу посол України в Італії Євген Перелигін запропонував Бано зустрітися, щоб детально пояснити причини внесення його до санкційного списку та наголосити на неприпустимості підтримки незаконної анексії українського півострова. Співак погодився на зустріч із послом найближчим часом.

У Харківській правозахисній групі нагадують, що “перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці” від Міністерства культури востаннє оновлювали 6 березня. Він містить 147 прізвищ: туди входять екс-прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі, французький актор Жерар Депардьє, російський режисер Микита Михалков та вже покійний Йосип Кобзон.

Список складається та доповнюється на підставі звернень СБУ, Ради нацбезпеки і оборони та Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

ДОВІДКА: Аль Бано – італійський естрадний співак. Він почав свою кар’єру ще в 1965 році. На сьогодні в його дискографії більше десятка альбомів.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter