Італійська сенаторка Лавінія Меннуні заявила, що головним бажанням молодих жінок має бути материнство

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Під час виступу на ток-шоу сенаторка правої партії Італії Лавінія Меннуні сказала, що головним бажанням молодих жінок має бути народження дітей. Це викликало обурення серед опозиційних груп. 

Про це повідомляє Hindustan Times.

Лавінія Меннуні. Фото: IPA

Партія Меннуні “Брати Італії” прагне підвищити народжуваність у країні і сприяти розвитку так званих “традиційних сімей”. Така політика пригнічує одностатеві союзи. 

На телеканалі La7 сенаторка заявила: “Моя мати завжди казала мені, що я маю пам’ятати, що в мене є можливість робити все, що захочеш, але я ніколи не повинна забувати, що першим бажанням має бути материнство”.

Так вона хотіла заохотити молодь одружуватися, а жінок – народжувати. Крім того, Меннуні додала, що вважає народження дітей основною місією жінок.

“Є потреба, скажімо так, місія для жінок, тому я вважаю, що це прекрасна річ – народжувати у світі дітей, які будуть майбутніми громадянами, майбутніми італійцями”, – наголосила вона.

Сенаторка Раффаелла Пайта з центристської партії “Вперед, Італіє” заявила, що такі коментарі демонструють “ганебну відсталість”.

“Її слова перегукуються з ідеями мракобісного минулого, на щастя – застарілими”, – сказала Пайта.

Нагадаємо, що в Італії цьогорічний церковний вертеп обурив деяких консервативних католиків і політиків, бо замість традиційних фігурок Марії і Йосипа на ньому зобразили двох матерів Ісуса.

Вертепи – популярна традиція в Італії, але останніми роками вони стали полем битви, оскільки країна стає дедалі більш світською та багатокультурною. Священник церкви святих Петра та Павла отець Віталіано Делла Сала виступив на захист неортодоксального зображення народження Ісуса.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter