Ірландія розслідує, як деталі із заводу в країні потрапили в безпілотники, що запустили по Миколаєву росіяни

Дата: 19 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Ірландія почала розслідування після того, як стало відомо, що в російських безпілотниках, які атакували напередодні Миколаїв, містяться ірландські деталі. 

Про це розповів на пресконференції в Києві голова уряду Ірландії Лео Варадкар, якого цитує Інтерфакс-Україна. 

Володимир Зеленський та Лео Варадкар у Києві. Фото: Clodagh Kilcoyne / PA

Новини про те, що в російських безпілотниках знайшли іноземні деталі, почали ширитися з ранку 18 липня спочатку в миколаївських телеграм-каналах, а невдовзі про це офіційно заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак

Посадовець разом з повідомленням закликав посилити санкції проти Росії. 

“Ми знаємо про збиття цього дрона. Ми проводимо відповідне розслідування. Ми не віримо, що якісь ірландські компанії могли порушити санкції”, – сказав голова уряду Ірландії, реагуючи на новини. 

Варадкар припустив, що санкції порушили “якісь треті сторони”.

Деталь, що знайшли в безпілотнику в Миколаєві, виготовила фірма Tillotson, яку заснували 1914 року в штаті Огайо, США. Підприємство окрім Ірландії та США працює в Китаї та Аргентині. 

Фото: телеграм-канал “Миколаївський Ваньок”

Нагадаємо, що для того, щоб створювати, наприклад, нові безпілотники “Орлан”, Росія закуповує в обхід санкцій західні комплектувальні.

У снаряді використовують компоненти від американських Altera і Xilinx, Texas Instruments, Microchip Technology, Analog Devices, Linear Technology, європейських STMicroelectronics, NXP Semiconductors, а також японських Renesas Electronics та Saito Seisakusho. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter