Ірландія не змогла надати притулок майже 1000 українських біженців

Дата: 10 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Маєток Глендалох в ірландському графстві Віклов, який є локацією для літніх фестивалів і де планували розмістити модульне містечко, виявився не готовим для прийняття 950 українських біженців, яких планували розмістити тут.

Про це пише місцеве видання Wicklow News.

Маєток Глендалох в ірландському графстві Віклов, де мали розмістити модульне містечко для українських біженців. Джерело: independent.ie

Головною причиною відмови називають незгоду місцевих жителів. На хуторі Аннамо, де розташований маєток, проживають всього близько сотні людей, й вони занепокоєні тим, що з громадою, представниками громади чи представниками громадськості не було ніякого спілкування перед ухваленням такого рішення.

Модульне містечко планували відкрити 20 листопада. Біженці з України мали отримати тут тимчасовий притулок терміном на кілька тижнів для адаптації в ірландському суспільстві.

Раніше в коментарі ірландському виданню Independent власник маєтку, виходець з Польщі граф Каз Балінський вказував на відсутність необхідної інфраструктури в Аннамао: найближчі магазини та заклади розташовані за шість кілометрів – в селах Лараг і Раундвуд.

Передбачалося, що для біженців організують регулярний транспорт до міст Віклов та Брей, а медичні та соціальні послуги вони отримуватимуть у таборі. Проте власник маєтку не погодився, що це слушна ідея.

“Моя родина — це біженці з Польщі часів Другої світової війни, яким вдалося уникнути утримання в таборах, що не відповідають стандартам. Те, як ставляться до українських біженців, – це саме те, чого не хотіла моя родина. Мої предки перевернулися б у могилах через те, що планується”, – заявив Балінський.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Молдова надаватиме безоплатну медичну допомогу дітям українських біженців, незалежно від того, мають вони статус тимчасового захисту чи ні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter