Ірландія не відправлятиме українських біженців додому, поки не закінчиться війна

Дата: 12 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Влада Ірландії обіцяє не відправляти українських біженців додому, поки не закінчиться повномасштабна російсько-українська війна і поки це не стане безпечно.

Про це заявив прем’єр-міністр Лео Варадкар.

Фото: Depositphotos

Термін дії директиви ЄС про тимчасовий захист для українців, що виїхали, рятуючись від війни, закінчується 4 березня 2025 року. Попри те, що директива не може бути продовжена знову, ЄС може ухвалити рішення про нові положення для українських біженців. 

Прем’єр-міністр Ірландії заявив, що жодного біженця не повернуть в Україну, поки триває повномасштабна війна. 

“Я не можу собі уявити відправлення когось назад в Україну, поки війна не закінчиться, поки це не стане безпечно. Очевидно, що є деякі частини країни, де війна вирує щодня, є інші частини країни, які періодично піддаються ракетним обстрілам”, – сказав Лео Варадкар.

Також він уточнив, що зі 100 тисяч біженців, яких прийняла Ірландія, 20 тисяч людей вже повернулися додому, але це було їхнім рішенням.

Водночас Варадкар не вірить, що в Україні якісь території є достатньо безпечними.

Нагадаємо, що у грудні в графстві Голвей сталася пожежа в готелі “Росс Лейк”, який переобладнали для прийняття мігрантів і шукачів притулку. За кілька днів до цього поблизу відбулися протести проти використання готелю для шукачів притулку. Ірландські політики й урядовці підозрюють, що пожежа виникла внаслідок підпалу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter