Інтерпол відмовив у пошуку ймовірних убивць кримського татарина Аметова

Дата: 06 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Інтерпол відмовився оголошувати в розшук трьох підозрюваних у вбивстві кримчанина Решата Аметова, закатованого під час захоплення Росією півострова у 2014 році.

Про це в коментарі “Українській правді” повідомив прокурор Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний.

“Прокуратура АР Крим звернулась із відповідним запитом до Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Інтерполу для оголошення підозрюваних у міжнародний розшук та виставлення червоних карток. Інтерпол, відмовивши в оголошенні в розшук підозрюваних, послався на заборону здійснення будь-якого втручання в діяльність політичного, воєнного релігійного або расового характеру, а також на те, що використання каналів і можливостей організації не можливе в справах щодо створення та участі в не передбачених законом збройних формувань”, – прокоментував він.

10 вересня прокуратура АРК повідомила, що слідство встановило трьох викрадачів кримського татарина Аметова.

Це двоє бійців незаконної “Самооборони Криму”, Олександр Баглюк і Олександр Руденко, які діяли під керівництвом колишнього військовослужбовця збройних сил Російської Федерації Євгена Скрипника.

Як відомо, 3 березня 2014 року Решат Аметов закликав пікетувати Раду міністрів Криму і вийшов на одиночний протест у Сімферополі.

Троє людей із так званих “загонів самооборони Криму” вивели його в невідомому напрямку. Після цього на зв’язок Решат більше не виходив.

15 березня Аметова було знайдено мертвим у селищі Земляничне Білогірського району АРК. На тілі чоловіка були численні ознаки катування, голову було обв’язано скотчем, а поряд з ним лежали наручники.

18 березня Аметова поховали на міському кладовищі Сімферополя Абдал. Через його смерть сиротами лишилися троє дітей.

4 листопада 2014 року російські слідчі закрили справу про вбивство Аметова, бо “особу, що підлягає притягненню як обвинувачуваний, не встановлено”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter