Правоохоронці розкрили викрадення активіста Решата Аметова під час окупації Криму

Дата: 10 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Правоохоронці розкрили викрадення кримськотатарського активіста Решата Аметова, яке сталось у 2014 році в Криму.

Про це повідомили в прокуратурі АРК.

За даними правоохоронців, чоловіка 3 березня 2014 року викрали двоє громадян України Олександр Руденко і Олександр Баглюк та російський військовий пенсіонер Євген Скрипник.

У прокуратурі відтворили перебіг подій того дня. Аметова, який вийшов на мітинг проти окупації на площу біля будівлі Ради Міністрів Криму в Сімферополі, посадили до автомобіля Chevrolet Lacetti та відвезли до штабу “самооборони Криму”. 

“У штабі так званої “самооборони Криму” востаннє працював мобільний телефон Решата Аметова”, – розповіли правоохоронці. 

Уже 15 березня тіло кримського татарина знайшли в полі біля села Земляничне Білогірського району півострова із зовнішніми ознаками насильницької смерті.

“Під час проведення досудового розслідування здобули достатньо доказів, які свідчать про те, що викрадення Аметова здійснили двоє учасників “самооборони Криму”. Викрадення здійснювалося під керівництвом колишнього військовослужбовця Збройних сил Російської Федерації С., який проходив військову службу в 76-й Повітрянодесантній дивізії та в 728-му окремому батальйоні зв’язку ЗС РФ”, – зазначають у прокуратурі. 

Правоохоронці також дізнались, що після викрадення Аметова російський військовий залишив територію Криму та вирушив на Донбас, де брав участь у бойових діях у складі терористичної організації “ДНР” та у квітні 2014 року викрав трьох офіцерів спецпідрозділу Служби безпеки України “Альфа”.

Наразі всім фігурантам справи оголосили про підозри щодо участі в діяльності не передбаченого законом збройного формування та незаконного позбавлення волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки. Чоловіків оголосили в міжнародний розшук. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter