Інститут масової інформації подаватиме в суд на проросійського блогера Анатолія Шарія

Дата: 05 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Інститут масової інформації (ІМІ) подаватиме до суду на підозрюваного у державній зраді проросійського пропагандиста Анатолія Шарія через наклеп.

Про це повідомили на сайті ІМІ.

Анатолій Шарій. Фото з відкритого доступу

У своєму телеграм-каналі пропагандист 3-го і 4 листопада опублікував неправдиву інформацію про нібито отримання премії від наркокартелю ІМІ. Це сталося після публікації Інституту масової інформації новини про те, що Шарій виявився членом Міжнародної федерації журналістів (МЖФ). 

“Ми збираємося подати до суду на нього через наклеп. Партнери запевнили нас у підтримці, ми також звернулись до правозахисних організацій щодо адвокатської підтримки”, — заявила директорка ІМІ Оксана Романюк.

Нагадаємо, що за даними ІМІ, в ніч на 24 жовтня нинішнього року в Іспанії невідомі закидали  будинок Шарія “коктейлями Молотова”. Як повідомило іспанське видання elDiario, напад трапився після “розслідування” Шарія про нібито наркобізнес в Україні та Європі.

Нагадаємо, у липні поточного року Анатолію Шарію повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.

Шарію закидають допомогу росіянам у монтуванні та поширенні роликів з допитами українських полонених. Матеріали для роликів він отримував у екскерівника поліції Вінниччини Анатолія Шевцова.

Раніше ZMINA повідомляла, що за рік повномасштабної війни Шарій суттєво розширив онлайн-аудиторію та намагається видати себе за українця, хоча, по суті, прокремлівської риторики не змінив.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter