Інстаграм відновив сторінки платформи пам’яті “Меморіал”

Дата: 12 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Інстаграм відновив сторінки платформи пам’яті “Меморіал”, на яких від березня минулого року розповідали історії загиблих внаслідок російської збройної агресії українців.

Про це повідомили на сторінці ініціативи у фейсбуку.

“Сторінки @memorial.of.heroes та @victims_of_russia відновили! Дякуємо за вашу неймовірну підтримку! Кожен репост, коментар, кожне звернення цінне для нас”, – йдеться на сторінці “Меморіал героїв”.

Водночас автори проєкту закликали підписуватися на свою резервну сторінку. Це можна зробити тут.

Нагадаємо, що інстаграм в грудні минулого року вчетверте заблокував сторінки платформи пам’яті “Меморіал”, яка розповідає про загиблих на війні з Росією цивільних і військових. Станом на дату блокування проєкт оприлюднив 5 440 історій загиблих українців.

Автори проєкту тоді подали заявку на оскарження блокування. Станом на 10 січня 2024 року вона перебувала на розгляді компанії Мета.

Також до компанії масово зверталися користувачі інстаграму з проханням розблокувати сторінки платформи.

З початком повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року українці почали скаржитися на обмеження та санкції з боку великих інтернет-платформ.

Так, у фейсбуку та інстаграмі видаляються пости, що демонструють наслідки російських обстрілів, фото та відео злочинів армії РФ, користувачі стикаються з різноманітними обмеженнями активності в мережі.

Детальніше про це читайте в матеріалі ZMINA

Свобода слова і війна: за що блокують українців у соцмережах і чи є сенс позиватися до Мети?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter