Інстаграм учетверте заблокував сторінки платформи пам’яті “Меморіал”

Дата: 10 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Інстаграм заблокував сторінки платформи пам’яті “Меморіал”, яка з березня 2022 року розповідає про загиблих на війні цивільних і військових.

Про це у фейсбуку повідомила шеф-редакторка проєкту Анастасія Абрамець.

Джерело: фейсбук-сторінка Анастасії Абрамець

“5 440 історій людей, яких убили російські військові в Україні, були зібрані на сторінках платформи пам’яті “Меморіал” в інстаграмі до останнього блокування”, – уточнила вона.

За інформацією медійниці, з жовтня до грудня сторінки проєкту в інстаграмі блокували чотири рази. Востаннє – 8 грудня минулого року. Попри звернення до адміністрації Мети їх досі не розблокували.

Для того щоб проєкт тривав, команда створила нову сторінку в соцмережі, проте сподівається на відновлення попередніх сторінок.

Заявку на оскарження блокування вже подали через спеціалізовану платформу Tech and Journalism Crisis and Emergency Mechanism.

У коментарі до допису про блокування медіаюрист Ігор Розкладай уточнив, що заявка перебуває на розгляді Мети (станом на 10 січня 2024 року).

Автори проєкту закликали читачів звертатися до компанії з проханням розблокувати сторінки платформи. Інструкція, як це можна зробити, є в публікації Анастасії Абрамець. 

Джерело: фейсбук-сторінка Анастасії Абрамець

Нагадаємо, що з початком повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року українці почали скаржитися на обмеження та санкції з боку великих інтернет-платформ.

Так, у фейсбуку та інстаграмі видаляються пости, що демонструють наслідки російських обстрілів, фото та відео злочинів армії РФ, користувачі стикаються з різноманітними обмеженнями активності в мережі.

Детальніше про це читайте в матеріалі ZMINA

Свобода слова і війна: за що блокують українців у соцмережах і чи є сенс позиватися до Мети?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter