Іноземні ЗМІ, які демонструватимуть час та місце російських атак, можуть вважатися шпигунами — СБУ

Дата: 27 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Іноземних журналістів в Україні попередили про кримінальну відповідальність за прямі ефіри з місць влучання російських ракет та снарядів.

Таку заяву зробила речниця управління Служби безпеки України (СБУ) у Львівській області Роксолана Яворська під час брифінгу щодо обстрілів у Львові 26 березня.

Джерело: unian.net

“СБУ та Міністерство оборони неодноразово закликало вас, зараз ми наполегливо рекомендуємо вам не робити фото і відеофіксації. В нас є мирне населення, в нас можуть загинути люди від ваших публікацій, прямих ефірів. Ви корегуєте вогонь ворога”, — сказала вона.

За словами Яворської, такі дії іноземних ЗМІ можуть підпадати під 114 статтю Кримінального кодексу України як шпигунство, а публікації українських журналістів під 111 статтю — державна зрада.

Голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький на своїй сторінці у фейсбуку додав: “Звертаюся до наших земляків, які працюють перекладачами чи фіксерами для іноземних журналістів: донесіть, будь ласка, до них моє прохання. Жодна сенсація не варта людських життів!”.

Раніше УНІАН та ZN.ua висловили протест іноземним медіа, які в прямому ефірі показують місця влучень після російських ракетно-бомбових ударів по містах України. Зокрема, українські ЗМІ звернули увагу на BBC, CNN та польський телеканал TVN24, які показували місце влучення російських окупантів у Львові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter