Інформацію про повітряні атаки росіян тепер можна дізнатися з телеграм-каналу Повітряних сил

Дата: 16 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Повітряні сили Збройних сил України почали офіційно повідомляти про загрозу ракетних ударів та атак дронами-камікадзе.

Публікують вони її у своєму офіційному телеграм-каналі, пише “Детектор медіа” (ДМ).

Фото з відкритих джерел

Перше таке повідомлення телеграм-канал Повітряних сил опублікував 15 червня 2023 року о 23:30. Військові повідомили про пуски “шахедів” у напрямку Миколаївщини й Одещини. Після цього кількість його підписників стрімко зросла — за кілька годин вдвічі.

Станом на вечір 16 червня телеграм-канал уже налічує майже 180 тисяч підписників.

“Було завдання керівництва, мені взагалі казали в марафон виходити й оголошувати, куди ракети летять. Але я сказав: як ви собі це уявляєте, і кому це потрібно, якщо телеграм набагато оперативніший. Але тут питання в доступі до інформації. Цей доступ мають усі ті, хто її публікує в телеграм-каналах. Але якщо в нас є доступ до цих даних, то ми будемо давати основні атаки”, — сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі ДМ.

Раніше про повітряні небезпеки, зокрема напрямок та час підльоту ракет чи дронів, українці дізнавалися з анонімних телеграм-каналів. За інформацію в них відповідальності ніхто не ніс.

Цю проблему порушив ДМ у публікації “На свій страх і ризик. Як працюють моніторингові пабліки та чи можна їм довіряти”. Водночас Ігнат заявив, що рішення не пов’язане з цією публікацією.

“Я раніше ще хотів це робити, але стримувало те, що все дуже неоднозначно, й інформація дуже швидко змінюється. Але важливо людям знати, летить чи не летить, іти в укриття чи не йти. В тому і небезпека оперативних інформувань, що оголошують одну область, другу не оголошують — і люди там думають: “Можна займатися своїми справами”, — а ракета різко розвертається в їхній бік”, — сказав він.

За словами військового, він переконав керівництво публікувати це хоча б у телеграм-каналі, як він хотів зробити ще пів року тому. Тоді таке рішення не схвалили. Відтепер відповідний канал працює, а високий приріст підписників показує, що українці мають високий рівень довіри до Повітряних сил, сказав Ігнат.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter