“I’m Fine”: на фестивалі Burning Man українці представили інсталяцію з уламків дорожніх знаків, які пошкодили окупанти

Дата: 26 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На американському фестивалі Burning Man команда українців представила інсталяцію, створену з дорожніх знаків, які пошкодили російські військові під час обстрілів України. З цих уламків митці склали напис англійською “I’m Fine”, що перекладається як “Я в порядку”.

Про це розповів ініціатор проєкту Віталій Дейнега.

Фото: Віталій Дейнега

За його словами, більшість матеріалів, використаних для інсталяції, складається з простріляних і пошкоджених уламками знаків “пішохідний перехід”. Також використано два знаки “Обережно, діти”, фрагмент торговельного центру з Херсона та великі дорожні знаки з назвами населених пунктів, таких як Посад-Покровське, Чернігів, Харків, Херсон тощо.

Люди стоять і дивляться. Іноді дуже довго. Сміливіші торкаються гострих країв. Багато хто плаче. Здається, наша ідея спрацювала, і її почують тут десятки тисяч людей. Наша абсолютно неадекватна життєва ситуація стала для нас нормою, ми навчились бути сильними і святкувати життя навіть за цих обставин”, – зазначив Дейнега.

Фото: Віталій Дейнега

Burning Man – це щорічний фестиваль, який у 2024 році проходить у пустелі в американському штаті Невада. Фестиваль бере свій початок з 1986 року. Під час заходу учасники демонструють різноманітні культурні перформанси. Митці з усього світу приїжджають туди, щоб долучитися до створення Блек-Рок-Сіті – тимчасового міста, де розміщуються різні художні інсталяції.

Нагадаємо, що в липні в Національному музеї Тараса Шевченка тривала виставка воєнної фотографії “Її очима”. Ці роботи створили троє жінок, які мають різні досвіди та професії. Василина Врублевська працює в жанрі fashion-фотографії та репортажу, зосереджуючись на емоційній стороні моменту. Іва Сідаш – фотографка, чиї роботи публікуються в міжнародних та українських виданнях. Анастасія Вербова (Вербова Дощечка) є очільницею пресслужби батальйону “Вовки да Вінчі” та фіксує події на фронті.

Фотографки документували реальність воєнного часу в Ірпені та селі Мощун Київської області, Куп’янську, селі Мала Рогань Харківської області, Костянтинівці та Торецьку Донецької області, Львові, а також у реабілітаційному центрі Стейтен-Айленд у Нью-Йорку (США).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter