Ілля Кива судитиметься з журналістами Bihus.info за помилкове фото

Дата: 02 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Нардеп від фракції “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Кива позиватиметься до журналістів Bihus.info через помилковий матеріал про конфісковані під час обшуку статки.

Про намір зробити це він заявив  2 грудня під час виступу у Верховній Раді, пише “Суспільне”.

Джерело: rada.gov.ua

Зокрема, нардеп вимагатиме фінансової компенсації від видання.

За словами Киви, фотографії, які нібито ілюстрували його незадекларовані статки, були взяті з сайту ДБР – з повідомлення про обшуки в якомусь конвертаційному центрі.

1 грудня Bihus.info оприлюднив матеріал про нібито обшук у незадекларованому будинку Киви в селищі Козин під Києвом 16 листопада.

Згідно з фото, які журналісти отримали від анонімного джерела в правоохоронних органах, у депутата начебто конфіскували понад пів мільйона доларів США, понад мільйон гривень і золоті злитки вагою від 1 до 100 грамів.

2 грудня керівник Bihus.info Денис Бігус у відео на сторінці видання у фейсбуку заявив, що матеріал про обшуки у Киви не відповідає дійсності.

За його словами, джерело журналістів у правоохоронних органах надіслало редакції фотографії нібито з обшуку. Проте вони виявилися з іншої справи. З якої саме, журналіст не уточнив. Він перепросив підписників за помилку.

Видання також вибачилося за матеріал, уточнивши, що “вперше за вісім років у редакції помилка такого масштабу, що інакше ніж факап, її не назвати”.

Bihus.info вже видалив сюжет про обшуки у Киви з сайту проєкту та на ютубі. Журналісти також заявили, що зв’язуватимуться з кожним медіа з проханням прибрати неправдиву інформацію.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter