Ідентифікували усіх загиблих внаслідок ударів росіян по друкарні в Харкові

Дата: 24 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Криміналісти встановили особи всіх загиблих внаслідок російських ударів по типографії у Харкові, що трапились 23 травня. 

Про це розповів керівник слідчого відділу поліції Сергій Болвінов

Фото: фейсбук-сторінка Сергія Болвінова

Загалом через російську атаку загинули семеро людей. 

За словами посадовця, 26-річному харків’янину довелося надавати зразки ДНК, щоби впевнитися, що у друкарні загинула його мати. Особу однієї колеги жінки ідентифікували завдяки її матері, а ще двох – друкарку та машиністку – завдяки зразкам, відібраним у доньок. 

“Єдиний, серед попередньо неідентифікованих загиблих, чоловік працював укладальником-пакувальником. Його батьків поліцейські розшукали в Сумах. І вже увечері взяли в них аналіз. В кожному такому випадку ми — поряд з людьми. Це важке моральне навантаження для наших фахівців, але саме заради цих людей вони й працюють”, – каже Болвінов. 

Окрім загиблих цивільних, внаслідок російської атаки 23 травня знищено 50 тисяч книг.

Нагадаємо, що в Україні створюють мартиролог усіх цивільних жертв російсько-української війни, яких уже є понад 10 тисяч. 

Імена загиблих та їхні історії також збирають у спеціальному віртуальному меморіалі, а щоранку о 9-й годині в Україні оголошують хвилину мовчання в пам’ять про загиблих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter