Холодницький відповів на звинувачення у сексизмі, але не вибачився

Дата: 17 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прокоментував звинувачення у сексизмі, які йому висунули після того, як на “Українській правді” вийшло його інтерв’ю зі словами “я не дівка, щоб мене до чогось змушувати”.

“По-перше, мені казали, що там заголовок буде один, а вийшов – зовсім інший. Чомусь в останній момент він змінився. По-друге, у нас з журналістом була чоловіча розмова. Я хотів, щоб вона була простою і зрозумілою”, – зазначив він у коментарі “Главкому”.

“Говорили про одне, вийшло зовсім інше. На жаль, вибрали ті фрази, які їм потрібні були. Значить, напевно, більше відвертих інтерв’ю давати не буду. Якщо та фраза десь і була, вона була сказана емоційно”, – сказав Холодницький.

За словами антикорупційного прокурора, використана ним фраза вживалась такими класиками, як Леся Українка та Панас Мирний. Він вказав, що слово “дівка” має багато значень.

“Дівку у значенні “служниця” можна змушувати до роботи. А я, як прокурор, не прислужник”, – пояснив Холодницький.

“Деякі замість того, щоб вподобати, “лайкають”, замість того, щоб іти на забави, йдуть на party. Забувається наша літературна мова”, – додав він.

Холодницький підкреслив: йому дуже шкода, що жінки так критично сприйняли його слова. “Я ніколи зневажливо не ставився до жінок”, – переконує прокурор.

Нагадаємо, команда проекту “Повага – кампанія проти сексизму” вважає, що голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький має принести публічні вибачення жінкам України за свої висловлювання сексистського характеру.

Про це йдеться у відкритому зверненні “Поваги” до Холодницького.

“12 січня на сайті “Українській правди” під заголовком “Я не дівка, щоб мене до чогось змушувати” вийшло інтерв’ю голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. На нашу думку, фраза, яку винесли у заголовок, є сексистською та такою, що принижує жінок”, – зазначено у зверненні.

З приводу цього “Повага”  звертається до голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з вимогою принести вибачення жінкам, яких це ображає.

“Ваші слова “Я не дівка, щоб мене до чогось змушувати” мають підтекст, що можна й навіть треба “дівок” змушувати до небажаних їм дій чи обставин. Це не лише яскраве вираження неповаги до жінок, а й виправдання насильства проти них”, – наголошують у “Повазі”.

Відкрите звернення до Холодницького, розміщене на сайті “Поваги”, підписали також представники Центру інформації про права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter