Хлопчика на візку не пустили на екскурсію по фабриці “Рошен”

Дата: 28 Липня 2017
A+ A- Підписатися

Єгору Панасюку, який має ДЦП і пересувається на інвалідному візку, відмовили в екскурсії на кондитерську фабрику “Рошен”.

Фото з Фейсбук Вікторії Панасюк

Про це повідомляє “Українська правда. Життя” з посиланням на його матір Вікторію Панасюк.

“Я мала розмову з пані Наталею, старшим екскурсоводом. Вона підтвердила, що нам відмовили по причині того, що екскурсія обмежена в часі, в нас візок і ми будемо затримувати групу”, –  написала Вікторія у Фейсбук

“Але у нас ніколи не було проблем у цьому питанні. Верх цинізму – мені запропонували почекати годину, і нам після екскурсії винесуть щось солодке”, – додала вона.

Вікторія розповіла, що напередодні організатори екскурсії запитували “Рошен”, чи можна прийти дитині з інвалідністю, і отримали ствердну відповідь.

“На мої запитання, як же так і до кого звертатися, щоб зрозуміти чи взагалі можливо людям з інвалідністю потрапити на екскурсію на “Рошен”, [старший екскурсовод – УП] порадила звернутися в головний офіс до менеджера з реклами. Це був перший раз коли нам не дозволили піти на замовлену екскурсію з причини інвалідності. Дуже показово, що то був “Рошен””, – каже мама Єгора.

Вона також займається спецшколою “Надія”. У цьому закладі навчається майже 400 дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку.

“Ми з Єгором мали намір подивитися на “Рошен” і домовитися про проведення екскурсій для учнів Спеціальної школи “Надія”, дітей з інвалідністю, а це на хвилиночку, 388 дітей з особливими потребами. І ми їх по нозологіям не розділюємо. Для нас вони перш за все просто діти”, – пише Вікторія. 

“Якщо в “Рошені” щось не підходить для таких дітей, то з ними треба працювати, щоб і в цих дітей був доступ”, –  переконана жінка.

Прес-служба “Рошен” пообіцяла надіслати “Українській правді. Життя” свій коментар на електронну пошту.

Як відомо, дружина президента України і власника заводу “Рошен” Петра Порошенка Марина Порошенко активно виступає за інклюзію в Україні.

Вона є ініціаторкою законопроекту “Про внесення змін до закону України “Про освіту” щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter