Херсонські журналісти пишуть, що голова ради адвокатів регіону вербує колег для роботи на Росію. Правчиня все спростовує

Дата: 17 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Херсонське видання “МОСТ” повідомляє, що голова ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна та її син Ігор ведуть агітаційну роботу серед колег, закликаючи їх переходити на бік Росії та починати працювати за законами країни-окупанта. Сама правчиня спростовує ці звинувачення. 

Журналісти видання “МОСТ” пишуть, що отримали інформацію від адвокатів, які були учасниками перемовин, зборів та інших заходів, де обговорювалася співпраця з росіянами. Також частину цієї інформації виданню підтвердили співрозмовники в українських силових структурах.

Інна Мокіна. Фото: Національна асоціація адвокатів України

Інна Мокіна – 59-річна правчиня. Судячи з даних на сайті Національної асоціації адвокатів України, свідоцтво вона отримала 10 червня 2002 року від Херсонської обласної КДКА. 

Журналісти видання “МОСТ”, поспілкувавшись із херсонськими адвокатами та правоохоронцями, розповіли, що вперше про участь Мокіної в агітаційній роботі почули ще в середині серпня. Тоді про це говорили адвокати, які виїхали з міста, але підтвердити інформацію з інших джерел не вдавалось.

Тепер цю інформацію, як пише видання, їм підтвердили у правоохоронних органах.

“З початку серпня 2022 року Інна Мокіна зі своїм сином Ігорем почали активну агітаційну кампанію щодо приєднання до адвокатури РФ серед адвокатів Херсонської області”, – розповів співрозмовник видання.

Інна Мокіна. Фото: фейсбук-сторінка Інни Мокіної

На думку силовиків, Мокіна могла надавати ефесбівцям анкетні дані адвокатів, до яких згодом приїздили російські силовики та схиляли до співпраці. 

Наприкінці серпня Мокіна намагалася провести збори херсонських адвокатів, які, щоправда, було зірвано вимкненням електроенергії в її офісі, повідомляють джерела видання. Вдруге збори відбулися в робочому офісі адвокатки Валентини Токаленко на вул. Маяковського, 4. 

На зборах Мокіна, як кажуть журналісти, схиляла адвокатів пройти триденне навчання за законодавством Росії та миттєво отримати посвідчення російського адвоката. Також в особистій бесіді з херсонськими адвокатами вона вказувала, що ті, хто не погодиться на ці триденні курси та миттєве отримання свідоцтва, надалі складатимуть іспити з більшими труднощами. Допомагав матері агітувати колег її син адвокат Ігор Мокін.

Водночас видання “Закон і бізнес” пише 17 жовтня, що голова РА Херсонської області Інна Мокіна спростовує інформацію, опубліковану журналістами “Моста” про її перехід на бік Росії.

У відповідь на ці звинувачення вона повідомила, що Рада адвокатів Херсонської області працювала до повного виконання всіх своїх завдань. Останнє засідання було проведено 23 вересня.

“Якісь “перемовини, збори та інші заходи, де обговорювалася співпраця …”, про які йдеться в публікації , детективні історії з вимкненням світла, та інша викладена інформація, згадування прізвищ моїх колег у контексті цієї публікації не відповідає дійсності і буде предметом звернення до суду з відповідним позовом”,цитує видання “Закон і бізнес” допис Мокіної на її фейсбук-сторінці. 

Нагадаємо, що колишньому поліцейському, який у тимчасово окупованому Генічеську на Херсонщині проводить видавання російських паспортів, оголосили підозру в колабораційній діяльності.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter