Херсонщина з 15 жовтня перейде у “червону” зону

Дата: 13 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

З 15 жовтня на території Херсонської області встановлять “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. 

Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов

Вакцинація у Херсонській області. Фото: ХОДА

Рішення про запровадження “червоного” рівня небезпеки ухвалили на засіданні  Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  З 15 жовтня в області діятимуть заборони на: 

  • роботу закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;
  • роботу ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
  • роботу закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • роботу непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • роботу закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Обмеження не діятимуть у тих випадках, якщо всі співробітники (організатори) та відвідувачів (учасники) закладів (заходів) будуть повністю щеплені від ковіду та матимуть “зелений” сертифікат. 

У Херсонській області протягом останніх 7 днів кількість госпіталізованих на 100 тисяч населення становила 76,7%. Погіршення ситуації МОЗ помітило й в Житомирській, Сумській та Донецькій областях. У цих регіонах також мають посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм, збільшити ліжковий фонд та ввести додаткові карантинні обмеження на територіях ОТГ, в яких фіксуються найбільші спалахи.

За добу 12 жовтня в Україні загалом зафіксували 16 309 випадків коронавірусу та 471 летальний випадок. Раніше у МОЗ розповіли, що більшість померлих від коронавірусу за весь період є люди віком від 60 років, однак рівень охоплення щепленнями серед цієї категорії є вкрай низьким. У Національній академії наук прогнозують, що у жовтні в країні щодня буде понад 10 тисяч нових випадків зараження. 

Для отримання щеплення всі охочі можуть обрати один з пунктів вакцинації на сайті МОЗ. Також вакцинуватися можна в пунктах масової вакцинації чи за допомогою мобільної бригади, що виїжджає до колективів кількістю понад 50 людей та маломобільних груп населення. Вакцинація є безкоштовною та добровільною. 

Фотографія обкладинки: КМДА

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter