Харків’яни під російським консульством вимагали звільнити Савченко

Дата: 12 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Харківські активісти пікетували сьогодні консульство Російської Федерації, вимагаючи звільнити Надію Савченко, Олега Сєнцова та інших політв’язнів путінського режиму.

Як пише харківський портал “Медіа-група” Об’єктив“, на пікет до консульства прийшло кілька десятків харківських активістів. Вони вимагали звільнення української льотчиці Надії Савченко, що незаконно утримується в російській в’язниці за підозрою у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Також харків’яни вимагали звільнити українського режисера Олега Сєнцова, затриманого у Криму 11 травня минулого року за підозрою в підготовці терактів на території півострова.

Пікетувальники тримали в руках плакати з написами: “Свободу Надії Савченко”, “Свободу Олегу Сєнцову”, “Олександру Кольченко – свободу”, “Росія – агресор”, “А ми тїї московські кайдани розірвемо!”. Багато хто прийшов з українською символікою, деякі привели з собою маленьких дітей.

Крім того, активісти підготували резолюцію, яку планують передати до Харківських міської та обласної рад, з вимогою визнати Росію країною-агресором, як це зробили депутати Верховної Ради.

Вони повинні провести позачергові сесії міської та обласної ради і визначитися з цим питанням“, – сказав один з організаторів акції, керівник ВО “Свобода” в Харкові Олег Дебелий.

Нагадаємо, сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що на переговорах у Мінську досягнуто домовленостей щодо звільнення Надії Савченко. Її адвокат Микола Полозов підкреслив, що є безліч способів звільнити українську льотчицю – амністія, помилування, обмін у форматі “всіх на всіх”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter