“Happy House”: у тіктоці зʼявився новий тренд, який привертає увагу до проблеми домашнього насильства

Дата: 05 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У тіктоці активно поширюється новий тренд, присвячений проблемі домашнього насильства. Користувачі під гештегом #happyhouse публікують відеоролики, на яких зображені наслідки домашнього насильства (синці на тілі, умʼятини на дверях, розбитий посуд тощо) або чути крики, образливі вигуки, плач тощо. 

Про це пише видання “Wonderzine Україна”.

Колаж: hromadske

Відео знімають під пісню The Weeknd “House Of Balloons”. Там лунають такі рядки: 

There’s room for you if you say I do
But dont say no or you’ll have to go
We’ve done no wrong with our blinkers on
It’s safe and calm if you sing along
This is the happy house
We’re happy here in the happy house

Користувачі, серед яких переважно жінки та дівчата, показують кадри, які свідчать про домашнє насильство. Приміром, пошкоджені меблі, камери в будинку, фотографії побоїв чи сварки на тлі роликів.

Самі тіктокери пояснюють такий звʼязок роликів та цієї пісні тим, що родини, які вдома стикаються з домашнім насильством, поза будинком найчастіше видаються ідеальними сімʼями, де немає сварок та агресії. 

Наразі в тіктоці опублікували понад 37 тисяч відео з відповідним гештегом. Кількість переглядів цих відео становить щонайменше 350 мільйонів. 

Цей флешмоб став своєрідною можливістю поділитися складною життєвою ситуацією. У коментарях до таких відео користувачі співчувають авторам роликів, а також розповідають, що в їхньому житті також траплялося щось подібне. 

Нагадаємо, що на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству впродовж січня надійшло 579 звернень щодо домашнього насильства. За її словами, упродовж минулого місяця в кімнатах кризового реагування перебували 12 жінок, 11 дітей і один чоловік. У притулку – чотири жінки та п’ять дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter