Хакери з ФСБ розсилають листи держорганам з нібито доказами про військові злочини Росії

Дата: 05 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Хакери з угруповання “Армагеддон” розсилають листи державним органам України з нібито доказами про військові злочини Росії. У разі відкриття листів злочинці отримують віддалений доступ до комп’ютера, на якому його відкрили. 

Про це повідомили в Держспецзв’язку. 

Листи під темою “Інформація щодо військових злочинців РФ” містять HTML-файл “Військові злочинці РФ.htm”, відкриття якого призводить до створення на комп’ютері RAR-архіву “Viyskovi_zlochinci_RU.rar”.

Цей архів d;t містить файл-ярлик “Військові-злочинці, що знищують Україну (домашні адреси, фото, номери телефонів, сторінки в соціальних мережах).lnk”, відкриття якого призводить до отримання віддаленого доступу до комп’ютера жертви.

“Зловмисники знову використовують болючі для українців теми”, – кажуть в Держспецзв’язку. 

Шкідливе розсилання пов’язують з діяльністю угруповання “Армагеддон”.

СБУ ще торік повідомляла, що хакери є офіцерами ФСБ з окупованого Криму, а також зрадниками, які перейшли на бік ворога у 2014 році. Угруповання – це спеціальний проєкт російських силовиків, роботу якого координує 18-й Центр ФСБ РФ у Москві. За вісім років група вчинила понад 5 тисяч кібератак і намагалась інфікувати шкідливими програмами понад 1,5 тисячі урядових комп’ютерних систем.

Особи всіх п’яти хакерів уже встановили й оголосили їм підозру за статтею “Державна зрада”.

Також зловмисників планували притягнути до відповідальності за шпигунство, несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин та створення для використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів. 

Російські хакери не вперше використовують чутливі теми для збору даних з комп’ютерів. Лише в першу ніч повномасштабного вторгнення Росія вчинила 120 кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління. 

Нагадаємо, що українці вже допомогли зібрати майже 5 тисяч матеріалів щодо воєнних злочинів Росії. Робити це може кожен, хто стає свідком злочинів, за допомогою єдиної платформи для збору інформації

Фотографія обкладинки: hindustannewshub.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter