Хакери викрали частину робочих файлів Львівської міськради та опублікували їх у ворожих телеграм-каналах

Дата: 16 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Під час кібератаки на мережі Львівської міськради зловмисники викрали частину робочих файлів міста та опублікували її на ворожих телеграм-каналах.

Про це повідомляється на сайті міськради.

Джерело: pexels.com

За словами першого заступника міського голови Андрія Москаленка, місто спільно з СБУ та кіберполіцією працює над подоланням наслідків.

Він уточнив, що 13 травня російські хакери вчинили одну з наймасштабніших кібератак з початку відкритої агресії РФ проти України. Впродовж двох днів частину сервісів вдалося відновити, сайт мерії працює.

“Росія крім ракет використовує й ІТ-фронт. Водночас із руйнуванням системи управління містом ворог ставив за мету отримання даних. Частина робочих файлів міста, попри всі системи захисту, була викрадена і опублікована на ворожих телеграм-каналах. Працюємо разом з СБУ та кіберполіцією над подоланням наслідків. У цей час, як і завжди, маємо бути дуже обережними – як в офлайні, так і онлайн”, – сказав Москаленко.

Відомо, що з 24 лютого ІТ-фахівці відбили понад 100 спроб хакерських атак на Львівську міськраду.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські хакери атакують не лише регіональні сервіси та місцеву владу, але й державні установи та компанії, що надають послуги на національному рівні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter