Російські хакери атакують сайти органів влади по всій території України

Дата: 02 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російські хакери атакують не лише регіональні сервіси та місцеву владу, але й державні установи та компанії, що надають послуги на національному рівні.

Про це повідомив заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора.

Джерело: pixabay.com

За його словами, понад два місяці в українському кіберпросторі тривають кібератаки російських хакерів як на місцеві ресурси, так і на загальнонаціональні. Іноді вони координуються з атаками на землі.

“Прикладом є атаки на телеком-операторів, які відбувались у певних регіонах. Іноді зв’язку між військовими діями і кібератаками немає”, — уточнив він.

У Держспецзв’язку нагадали, що нещодавно потужної DDoS-атаки зазнав сайт Львівської облдержадміністрації, попри те, що російська армія фокусується на захопленні сходу країни. Атака на сайт тривала понад 12 годин.

Нагадаємо, що спеціалісти компанії Microsoft виявили зв’язок між кібератаками росіян на українські установи, які мають вирішальне значення для цивільного населення, і активізацією бойових дій з боку окупантів РФ.

Зокрема, так сталося 1 березня, коли окупанти завдали ракетного удару по телецентру на Дорогожичах у Києві, після чого російські хакери спробували зламати ефір всеукраїнського телемарафону.

Також у компанії згадали про розсилку із звинуваченнями, що “українська влада нібито кинула Маріуполь”, під час штурму міста російськими військовими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter