ГУР: У Херсон заходять ЗСУ, а покинуті командуванням російські солдати переодягаються у цивільне

Дата: 11 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Збройні сили України поступово заходять до Херсона, а російські солдати, залишені своїм командуванням на правому березі Дніпра, тепер переодягаються у цивільне, аби замаскуватись. 

Українські військові нагадують, що єдиний безпечний для них вихід – здатись у полон. 

Про це розповіли у Головному управлінні розвідки Міноборони. 

Український прапор на будівлі Херсонської ОДА. Фото: телеграм-канал vanek_nikolaev

Вдень 11 листопада у соцмережах почали з’являтись перші фотографії з вулиць Херсона, на які виходили містяни з українськими прапорами.

Водночас також почали публікувати світлини молодих чоловіків, наприклад, одягнених у спортивні костюми. Автори повідомлень кажуть, що це російські солдати. 

Фото: mil.in.ua
Фото: mil.in.ua

Українські розвідники кажуть, що наказ переодягатись у цивільне росіяни отримали від командування, яке кинуло їх напризволяще. 

“Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений. Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон. У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку”, – наголосили у ГУР. 

Напередодні представник ГУР Вадим Скібіцький в інтерв’ю The Guardian сказав, що більш ніж половина російських сил, які були на правому березі Дніпра на Херсонщині, все ще там. Загальну кількість росіян він оцінював у 20 тисяч осіб.

При цьому він зазначав, що російські військові вибудували лінію оборони навколо Херсона. 

Нагадаємо, що 9 листопада російське військове командування повідомило про плани залишити правобережну частину Херсонської області разом з Херсоном.

Водночас українські посадовці казали, що не бачать ознак здавання міста без бою, та нагадували, що звільнення Херсона – результат кропіткої праці українських військових, а не “жест доброї волі”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter