До України запросили губернатора Флориди Рона Десантіса, який вважає, що захист України “не є життєво важливим інтересом США”

Дата: 15 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ запросило до України губернатора Флориди Рона Десантіса, який є одним з можливих кандидатів у президенти США від Республіканської партії, у відповідь на його суперечливу заяву про захист України у війні проти РФ.

Про це йдеться у твіттер-повідомленні речника МЗС України Олега Ніколенка

Він висловив упевненість, що Десантіс, як колишній військовий, який побував у зоні бойових дій, “знає різницю між “суперечкою” та війною”. 

“Ми запрошуємо його відвідати Україну, щоб отримати глибше розуміння повномасштабного вторгнення Росії та загроз, які воно становить для інтересів США”, – заявив речник українського зовнішньополітичного відомства. 

Напередодні Десантіс заявив, що захист України від вторгнення Росії не є життєво важливим інтересом США.

“Тоді як у США багато життєво важливих національних інтересів – гарантування безпеки наших кордонів, вирішення кризи готовності наших військових, досягнення енергетичної безпеки й незалежності та стримування економічної, культурної і військової могутності Комуністичної партії Китаю, – дедалі більше втягування в територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним з них”, – заявив Десантіс.

Він вважає, що надсилання військ або сучасної зброї, як-от винищувачів F-16 і ракет великої дальності, “ризикує втягнути Сполучені Штати в конфлікт і наблизити нас до гарячої фази війни між двома найбільшими ядерними державами світу”.

Як відомо, Російська Федерація порушує низку прав та свобод громадян України з початку російської агресії 2014 року. 

За оцінюванням правозахисної організації “Крим SOS”, щонайменше 35% вироків нинішнім жертвам політично вмотивованих кримінальних переслідувань у Криму ухвалено після початку повномасштабного вторгнення. Здебільшого це люди, яких обвинувачують у нібито причетності до ісламської політичної організації “Хізб ут-Тахрір” або добровольчого кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана.
 
“Крим SOS” указує, що сумарний термін жертвам політично вмотивованих переслідувань у Криму за рік повномасштабного вторгнення становить 699 років і 9 місяців.
 
Правозахисна організація наголошує, що ігнорування воєнних злочинів російських окупантів призвело до погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму. А відсутність реакції міжнародної спільноти на окупацію Криму та подальші злочини окупантів  полегшили Росії завдання з перетворення півострова на плацдарм для вторгнення на материкову Україну рік тому.
 
Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter