Губернатор Пензенської області відвідав школу та лікарню у тимчасово окупованому Токмаці

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Губернатор Пензенської області Олег Мельниченко з “робочим візитом” відвідав тимчасово окуповане місто Токмак Пологівського району Запорізької області. Він оглянув лікарню та оцінив готовність шкіл працювати за російською програмою. 

Про це повідомляє телеграм-канал “Токмак – це Україна” з посиланням на російський канал “Вести”. 

“Важливо підготувати об’єкти соціальної сфери, освіти, охорони здоров’я, щоб у зиму увійти до нормального стану. Для цього зараз проводитимуться відповідні роботи. У Пологівському районі залишаються наші спеціалісти, які допомагатимуть”, – заявив губернатор.

Також він зазначив, що потрібно зайнятися підготовкою інфраструктури району. У планах окупантів – відновити мережі водоканалу.

Мельниченко оглянув лікарню з корпусом, де встановили апарат КТ, а також школу №1. Після цього він відкрив громадський штаб “Ми разом із Росією”.

Також було підписано угоду про співпрацю між “урядом регіону” та “військово-цивільною адміністрацією Пологівського району”, що передбачає розвиток гуманітарних та економічних зв’язків. 

Крім того, представник окупаційної влади заявив, що для дітей району підготували 500 путівок до Криму. Тому зараз, за його словами, їх відправлять відпочивати. 

Нагадаємо, що Токмак окупували в перші дні повномасштабного вторгнення. Попри це, жителі міста довго виходили на проукраїнські мітинги. Але окупанти почали затримувати учасників акцій, забирати та “чистити” їхні телефони. Після цього відбувалися неодноразові викрадення активістів.

Відомо, що 7 травня помер мер окупованого Токмака Ігор Котелевський, розглядається версія самогубства. Того ж дня президент України Володимир Зеленський утворив Токмацьку міську військову адміністрацію та призначив її начальником Олександра Чуба, який обіймав посаду секретаря Токмацької міської ради.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter