Грузія вимагає видати посадовців часів Саакашвілі, які знайшли роботу в Україні

Дата: 11 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд Грузії вимагає від української влади видати посадовців часів правління президента Міхеіла Саакашвілі, а саме Зураба Адеішвілі, який ввійшов до складу української делегації в ЄС, та заступника голови української Служби контррозвідки Георгія Лорткіпанідзе. 

Заяву грузинської влади цитує видання “Грузія Online”. 

Адеішвілі та Лордкіпанідзе

Автори заяви називають Адеішвілі та Лордкіпанідзе “злочинцями”. Першого на батьківщині підозрюють, зокрема, у вбивстві, катуваннях, викраденні людини та незаконній конфіскації винного заводу, а другого – у тому, що допоміг Саакашвілі дістатися Грузії 2021 року.

Грузинські правоохоронці переконували, що колишній президент країни незаконно потрапив на батьківщину через порт Поті, куди прибув з українського порту Чорноморськ на кораблі, завантаженому молочними продуктами.

Грузинські посадовці не приховують, що причиною їхньої заяви з вимогою видати Адеішвілі та Лордкіпанідзе стала поява останнього в складі української делегації в ЄС.  У заяві окремо йдеться, що грузинські посадовці “не розуміють”, чому Україна, наприклад, закликає зупинити переслідування Міхеїла Саакашвілі

Нагадаємо, що торік Верховна Рада вчергове марно закликала президентку Грузії Саломе Зурабішвілі помилувати Саакашвілі.

Саакашвілі перебуває за ґратами на батьківщині з 2021 року, і за цей час Україна неодноразово вимагала випустити його. 

Політик живе з таласемією – спадковим захворюванням крові. В ув’язненні він голодував, що позначилося на його стані. Окрім цього, захист колишнього президента й президент України Володимир Зеленський звинувачують грузинських посадовців в отруєнні ув’язненого. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter