Грузія не пустила до себе журналіста опозиційного російського телеканалу “Дождь” Михайла Фішмана

Дата: 08 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Грузія відмовила в’їзду журналісту російського опозиційного телеканалу “Дождь” Михайлу Фішману.

Про це повідомив Комітет захисту журналістів (CPJ).

Джерело: theins.ru

Робота видання заблокована в Росії від 1 березня: воно було одним з нечисленних місцевих ЗМІ, яке намагалося говорити правду про російську війну проти України. Блокування відбулося на вимогу Генпрокуратури РФ, у відомстві заявили, що редакції поширюють “хибні відомості про дії російської армії в Україні”.

Керівництво грузинського міжнародного аеропорту Тбілісі відмовила у в’їзді Фішману 5 березня, після того, як той прилетів до країни, щоб бути з родиною. Свої дії влада Грузії жодним чином не пояснила. Водночас, за даними джерел CPJ, двом членам сім’ї журналіста, з якими той подорожував, дозволили в’їхати до країни.

“Оскільки незалежні журналісти в Росії тікають від безпрецедентної кількості загроз, настав час для міжнародної спільноти активізуватися та запропонувати їм притулок. Уряди в усьому світі повинні дозволити незалежним російським журналістам, які рятуються від судового переслідування, в’їхати в свої країни і знайти безпечний притулок”, – заявили в CPJ.

Нагадаємо, що з початком війни проти України Роскомнагляд заблокував ЗМІ, які надавали об’єктивну інформацію про бойові дії. Так, починаючи з 3 березня заборонено діяльність 22 видань. 

Про ситуацію зі свободою слова в Росії читайте в матеріалі ZMINA

Незалежних більше немає: в Росії остаточно поховали свободу слова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter