“Громадське радіо” заявляє, що Нацрада несправедливо відмовила їм у ФМ-частоті у Луцьку

Дата: 01 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Редакція “Громадського радіо” заявляє, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення несправедливо відмовила їм у частоті в ефірі Луцька, надавши перевагу комерційній музичній станції перед радіо з “думаючими” та суспільно важливими новинами.

Про це представники “Громадського радіо” заявили сьогодні на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За їхніми словами, на засіданні 31 серпня Нацрада оголосила переможцем конкурсу на ФМ-частоту у Луцьку радіостанцію “Хіт ФМ” з медіахолдингу “ТАВР медіа”, який належить бізнесмену Віктору Пінчуку і політику Миколі Баграєву.

Нацрада надала перевагу радіостанції через її комерційну успішність.  

“Вони сприймають нас як претендентів на розподіл рекламного ринку. Ми такими не є”, – підкреслив співзасновник Громадського радіо Олександр Бузюк.

За словами учасників брифінгу, принципова відмінність Громадського радіо від інших радіостанцій – спосіб витрати зароблених на рекламі грошей.

Співзасновники Громадського радіо наголосили на тому, що якби вони отримали частоту, то витрачали б ці гроші на підтримку існування радіо, а не на підкуп правоохоронців чи політику, як роблять деякі комерційні станції.

“Ми не корумповані. Ми служимо громаді, ми є частиною громади”, – наголосив Кирило Лукеренко, головний редактор Громадського радіо.

На думку співзасновниці Громадського радіо, журналістки Наталія Соколенко, відмова у частоті є відвертим лобіюванням комерційної радіостанції, яка належить олігархам.

“На жаль, члени Національної ради не розуміють, що таке громадське мовлення і дещо упереджено до нас ставляться. Потрібно змінювати закон про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення”, – зауважила Соколенко.

“Громадське радіо не припинить участь в конкурсах на ліцензії. Участь потрібна, як і видимість та чутність Громадського радіо. Припиняти мовлення ми не будемо. Слухайте нас і думайте”, – сказав Андрій Куликов, один із співзасновників Громадського радіо.

Як відомо, “Громадське радіо” – незалежна “розмовна” радіостанція, яку можна слухати через Інтернет та в FM та УКХ-діапазонах у різних містах України.

“Громадське радіо” створюють незалежні журналісти, які свого часу відмовилися закривати очі на цензуру, нечесну “редакційну політику” чи непрозорі схеми власності медіа.

“Громадське радіо” подає незалежну від владних, вузько-політичних чи виключно бізнесових інтересів інформацію, а також є майданчиком для дискусій.

“Громадське радіо” регулярно запрошує на свої ефіри правозахисників, представників громадських та ініціативних груп, аби дати їм можливість донести суспільно значущі ідеї до аудиторії.

“Громадське радіо” також надає журналістам, які хочуть працювати за етичними стандартами професії, можливість уникати тиску з боку влади, політиків чи ринку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter