Громадська організація МАРТІН-клуб запустила серію подкастів про домашнє та гендерно зумовлене насильство

Дата: 08 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Дніпровська громадська організація МАРТІН-клуб, яка допомагає дітям і жінкам подолати наслідки складних життєвих обставин, запустила “Горизонтальний подкаст” про домашнє та гендерно зумовлене насильство. 

Про це організація повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Ведучим подкасту став комунікаційник організації Олександр Чиж.

Перший епізод подкасту – розмова з польовою координаторкою з протидії гендерно зумовленому насильству Фонду ООН у галузі народонаселення Ганною Карпеченковою. У випуску йдеться про роботу поліцейських під час виїздів на виклики щодо домашнього насильства, вразливість ВПО та принципи Стамбульської конвенції. 

Другий епізод подкасту записали з психотерапевткою Ганною Тартинських. У ньому говорили про психологічне й економічне насильство, шантаж через дітей, про психологію кривдників та роботу мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. 

У коментарі регіональній представниці Інституту масової інформації Чиж розповів, що подкасти та будь-який інший контент – це ще одна спроба налагодити комунікацію з тими, хто може потребувати допомоги. 

“Наша головна діяльність – допомога в складних життєвих обставинах тим, хто її потребує. Та нам важливо доносити інформацію, що допомога в складних життєвих обставинах є, її можна отримати. І медіаконтент, а в цьому випадку подкаст – це один з інструментів поширити інформацію серед людей”, – сказав комунікаційник.

Послухати подкаст можна також на сторінках організації в YouTubeSoundCloud

Нагадаємо, що у грудні минулого року у Дніпрі представили тематичну інсталяцію, присвячену протидії різним формам насильства. Вона створена в інтерактивному форматі – на стенді зашифровано 11 слів. Усі вони є своєрідними підказками, які допомагають протидіяти домашньому насильству, – “подзвони”, “прислухайся”, “сповісти”, “сфотографуй”, “не мовчи” та “не терпи”.

Читайте також: Терпіти не можна, долати: що таке мізогінія і як вона стає першим кроком до насильства над жінками

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter