Гройсман розказав, скільки коштує інклюзивна освіта

Дата: 01 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Цього року на розвиток інклюзивної освіти було виділено 209 млн гривень, надалі фінансування повинно збільшуватися.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із старшокласниками навчально-виховного комплексу “Ерудит” у Києві, повідомляє Укрінформ.

“У цьому році ми виділили 209 млн гривень на інклюзивну освіту”, – сказав він.

Водночас глава уряду запевнив, що надалі фінансування інклюзивного навчання буде збільшуватися.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сьогодні в ефірі “1+1” заявила, що Верховна Рада вже наступного тижня має розглянути в другому читанні законопроект “Про освіту”.

“Новий закон “Про освіту”, що був прийнятий парламентом у першому читанні у жовтні 2016 року, мають розглядати у Верховній Раді України наступного тижня – з 4 до 8 вересня”, – сказала Гриневич.

Це базовий документ у  законодавчому забезпеченні освіти. Він має розблокувати оновлення законів “Про середню освіту” та “Про професійну освіту” та створення закону “Про національну систему кваліфікацій”.

Як відомо, відповідно до Нацстратегії з прав людини, закон “Про освіту” має  запровадити інклюзивне навчання для дітей з інвалідністю.

23 травня Верховна Рада України прийняла зміни до Закону України “Про освіту”, які передбачають навчання дітей з інвалідністю в усіх загальноосвітніх навчальних закладах.

Згідно з текстом, зміни передбачають закріплення права на освіту “осіб з особливими освітніми потребами” і надання їм можливості отримувати освіту в усіх навчальних закладах, зокрема безоплатно в державних і комунальних навчальних закладах, незалежно від “встановлення інвалідності”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter