Греція відпустила шістьох українських моряків, яких тримала з 2016 року

Дата: 27 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Шість моряків із судна RS 300-97, яке півтора року утримувала у себе Греція, повернулись до України.

Про це у Twitter повідомив очільник МЗС України Павло Клімкін.

У листопаді 2016 року вантажне судно RS 300-97 під прапором України з сімома членами екіпажу – громадянами України затримали в Греції. Капітан судна заявляв, що вони виконували рейс із Чорногорії в Ліван.

У територіальних водах Греції моряки подали сигнал біди через несправність судна. На буксирі їх доставили в порт Палеохора на острові Крит. На борту судна виявили мільйони пачок сигарет, походження яких було важко ідентифікувати. Екіпаж стверджував, що вантаж легальний.

Як повідомляє “Європейська правда”, пізніше розслідування підтвердило, що за маршрутом українського судна не фіксувалися випадки контрабанди

Уночі з 26 на 27 червня шестеро моряків повернулися до України.

“Тривала, складна, але результативна робота консулів. Працюємо, щоб інші також повернулися до своїх рідних та близьких”, – написав Клімкін у Twitter.

Пізніше “Українська правда” з посиланням на начальника управління Департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича повідомила, що капітан судна мусить перебувати у Греції для вирішення певних правових питань.  

“Я вночі повернувся із Греції. За результатами переговорів і консульсько-правових заходів ми звільнили 6 українських моряків, які 1,5 роки утримувалися там. Капітан судна ще залишається у Греції для спільного врегулювання з адвокатом і судновласником деяких правових питань з портовою владою країни”, – зауважив він. 

Кирилич додав, що грецька портова влада наполягала на тому, щоб на судні хтось залишився, тоді капітан прийняв рішення залишитися. Він може повернутись в Україну вже найближчим часом. 

Нагадаємо, що це не перша історія з українськими моряками, яких тримають у Греції. У лютому цього року стало відомо про щонайменше 200 українців, які в країні отримали 200- та 300-річні строки позбавлення волі. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону та перевезені нелегальних мігрантів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter