ГПУ розповість, хто з її працівників гальмує справу Майдану

Дата: 27 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Генпрокуратура до кінця травня підготує дані щодо того, хто із керівників та слідчих ГПУ гальмував розслідування справи Майдану.

Про це в інтерв’ю “Голосу України” заявив генпрокурор Віктор Шокін.

За моїм наказом підготовлено документ, що стосується діяльності кожного генпрокурора в певний період часу: від початку Майдану до сьогодні. Це прокурори Пшонка, Махніцький, Ярема і Шокін“, – розповів керівник ГПУ.

У цьому документі, що буде повністю готовий до кінця місяці, Шокін обіцяє показати усі результати “діяльності прокуратури в часи Майдану і після нього“.

За його словами, СБУ досі не передала до Генпрокуратури доказів версії про участь в подіях на Майдані помічника президента РФ Владислава Суркова.

Як випливає із коментаря начальника Управління спецрозслідувань ГПУ, цього досі зроблено не було“, – сказав генпрокурор.

Шокін дивується, що громадяни, постраждалі від дій силовиків під час Майдану, не поспішають повідомляти до Генпрокуратури про злочини проти них.

Він нагадав, що ГПУ створила єдиний реєстр, де можна переглянути, які провадження щодо злочинів під час Майдану зараз розслідуються.

Хочете поділитися інформацією, підказати щось слідству – будь ласка, робіть це у будь-який спосіб, хоч і анонімно! На сайті вказано телефон гарячої лінії, електронна адреса. Ми все це ретельно оброблятимемо і перевірятимемо“, – заявив Шокін.

Водночас, за його словами, на сайт зайшло близько 2000 відвідувачів, а залишено лише 5 повідомлень щодо цих подій.

Нагадаємо, правозахисники закликають народних депутатів ратифікувати Римський статут, що дозволить притягнути до відповідальності винних у злочинах, скоєних проти активістів Майдану, а також під час бойових дій на сході України. Міжнародний кримінальний суд, що діє за принципом комплементарності, після ратифікації матиме змогу розслідувати ці злочини, якщо національне розслідування не буде ефективним.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter