В окупованому Луганську університет імені Даля навчатиме операторів дронів

Дата: 20 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Луганську університет імені Володимира Даля відкрив нову спеціальність: з нинішнього навчального року тут навчатимуть техніків і операторів безпілотних авіаційних систем.

Про це повідомили на пропагандистських інформресурсах підконтрольного РФ терористичного угруповання “ЛНР”.

В окупованому Луганську готуватимуть операторів дронів Фото з відкритих джерел

“На кафедрі “Спеціальні технічні засоби” Інституту цивільного захисту ведеться робота з відкриття до початку 2024/2025 навчального року напряму підготовки “Аеронавігація” (профіль “Експлуатація безпілотних авіаційних систем”), де готуватимуть техніків, операторів, інструкторів з експлуатації безпілотних авіаційних систем та їх технічного обслуговування”, – йдеться в повідомленні.

На кафедрі університету для цього вже створили авіапарк беспілотників і симуляційні комплекси льотної підготовки. Також з повідомлення витікає, що існує лабораторія, де окупанти ведуть власні розробки безпілотних систем.

Нагадаємо, що окупанти проводять системну політику мілітаризації дітей та молоді на захоплених територіях.

Зокрема, ZMINA повідомляла про те, що росіяни на ТОТ долучили до складу мілітарного центру “Юнармія” понад 35 тисяч дітей, і ця цифра постійно збільшується.

Також в окупованому Маріуполі оголосили про початок набору кандидатів на навчання до філіалу Нахімовського військово-морського училища. Курсантів приймають вже після 4 класу середньої школи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter